Interventies

Interventies

Het Beweeg Wijs-team helpt u bij de implementatie van de verschillende interventies. Wij hebben specialisten voor het jonge kind (peuters/kleuters), voor de leeftijd van 6 tot 10 jaar, voor de bovenbouw basisschool en voor de onderbouw voorgezet onderwijs. Met onze erkende methodiek dragen wij bij aan meer structuur, meer bewegen, meer plezier, minder conflicten en wordt uw team ontlast.

Wilt u meer inhoudelijke informatie ontvangen? Neem via onderstaande button contact op!

Contact
Bewegen

Waarom onze interventie?

Beweeg Wijs gaat aan de slag met buiten-onderwijs. Onze integrale aanpak kenmerkt zich door de verbinding te maken tussen het onderwijs binnen en buiten. Onderwijsdoelen worden buiten zichtbaar. Denk aan lessen over; bewegen en spelen, bewegend leren, natuurbeleving, moestuinieren, theater, muziek, dans en burgerschap. Daarmee wordt een rijke schoolomgeving gecreëerd. Uw school maakt met het team haar eigen keuzes, de omgeving van het schoolplein wordt voorzien van zonering. Met de toepassing van onze methodiek maken wij gebruik van een speciaal ontworpen kleurzones. (kleurgedragszones naar idee van Erik Boot). De beleving, ontwikkeling en het welzijn van elk kind staat centraal. Op weg naar een 'inclusieve' schoolomgeving.

Naast veel bewegen is voldoende slaap (rust) en gezond eten belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Binnen het onderwijs maken wij met het programma Leef Wijs uw schoolteam, leerlingen en ouders/verzorgers bewust van het positieve effect van goede voeding en gezond koken. Ook leren zij op welke wijze dit toegepast kan worden in het dagelijks leven, tijdens bijvoorbeeld het doen van boodschappen. Het programma Leef Wijs is ontwikkeld i.s.m. de GGDNOG en wordt verzorgd door onze specialist Mascha Warnshuis.

Bekijk het volledige aanbod van onze diensten en opleidingen via het menu!

  • Meer structuur
  • Meer bewegen
  • Meer speelplezier
  • Minder conflicten
  • Ontzorgen van het schoolteam

Onze programma's

Vanuit de methodiek implementeren wij ons basisprogramma binnen het basisonderwijs. Wij bieden tevens een speciale training aan voor het 'jonge kind'. Samen met uw kindcentrum/kinderopvang gaan wij aan de slag met een extra verdieping op het gebied van leren bewegen.

Voor zowel het primair- en voorgezet onderwijs biedt Beweeg Wijs 'bewegend rekenen' en 'bewegend wiskunde' aan. Daarmee brengen wij de les naar buiten en creëren wij een leeromgeving met diverse mogelijkheden.

Binnen het voorgezet onderwijs is er een uitdagend programma 'Pauzesport' ontwikkeld. Hiermee stimuleren wij de jongeren meer te bewegen en deel te nemen sporten in een sociaal prettige omgeving.

Klik boven op het menu voor onze diverse interventies!

Als leerkracht een verdiepende Beweeg Wijs opleiding volgen?

"Wij helpen u het schoolplein te structureren en met onze Beweeg Wijs methodiek optimaal te gebruiken. Het levert meer beweging, meer speelplezier en minder conflicten op!"

Ron ten Broeke
Directeur Beweeg Wijs

Wij zijn altijd bij u in de buurt!

Beweeg Wijs is al decennia actief in Nederland. Klik op uw desgewenste provincie voor contact met een regiocoördinator. Sinds kort wordt de methodiek ook toegepast in Duitsland (deze website is 'under construction')!

Contact