Basisonderwijs

Meer beweging in het basisonderwijs

Met de erkende Beweeg Wijs methodiek creëren wij samen met uw team een optimale buitenomgeving voor meer beweging, meer plezier, minder conflicten en bewegend leren!

Contact
20191107 092115

Basisonderwijs interventies

Iedere leerling heeft behoefte aan vrije speelmomenten. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om op die momenten met plezier te kunnen spelen. Op het plein ontbreekt soms een uitdagende en gestructureerde speelomgeving. Leerlingen geheel vrij laten in doen en laten creëert soms stressvolle situaties en brengt conflicten met zich mee. Hierdoor kunnen leerlingen het pleinspelen als onprettig gaan ervaren en zo ontwikkelingskansen missen.

Basisonderwijs

Interventies voor het basisonderwijs

Beweeg Wijs gaat aan de slag met bewegen in de school en op het schoolplein. Onze integrale aanpak kenmerkt zich door de verbinding van het onderwijs van binnen naar buiten. Onderwijsdoelen worden buiten zichtbaar door spelen en bewegen, techniek, bewegend rekenen, natuurbeleving, moestuinieren, theater, dans, muziek en burgerschap. Het biedt voor alle kinderen een rijke 'inclusieve' ontwikkelomgeving. Er is een speciale scholing ontwikkeld om af te stemmen welke onderwijsdoelen buiten voor uw school wenselijk zijn. Deze wensen worden door onze pleinarchitect vertaald in een praktische tekening voor uw nieuwe schoolomgeving.

Onderdeel van de methodiek zijn de kleurenzones op het schoolplein met de daarbij behorende gedragsverwachtingen. Bij elke zone horen specifieke activiteiten die afgestemd zijn op de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen. Middels speciale speelinstructies leert ieder kind op welke plek hij of zij het fijnste kan spelen. Het gebruik van de structuur, speelinstructies en het begeleiden van het spelen op het plein is een wetenschappelijk bewezen strategie om lichamelijke activiteit te bevorderen en het gedrag positief te beïnvloeden. Er wordt meer bewogen en er is meer plezier.

Spelen is tenslotte de belangrijkste beweegactiviteit van kinderen!

  • Wetenschappelijk erkende methodiek
  • Meer beweging
  • Plezier en leren vanuit structuur

Wij zijn altijd bij u in de buurt!

Beweeg Wijs is al decennia actief in Nederland. Klik op uw desgewenste provincie voor contact met een regiocoördinator. Sinds kort wordt de methodiek ook toegepast in Duitsland (deze website is 'under construction')!

Contact