Peuters

Bewegen met peuters is de basis!

Goed bewegen is de basis voor iedereen. Dat begint al op heel jonge leeftijd. Speciaal voor het jonge kind
(1,5 net lopend tot 4 jaar) hebben wij een leerzaam en leuk beweegprogramma ontwikkeld!

Contact
20180627 100319

Peuter interventie

Met deze voorloper van de Beweeg Wijs methodiek zorgen pedagogisch medewerkers voor gevarieerd spelen en veel bewegen tijdens de momenten buiten op het plein. De pedagogisch medewerkers en de kleuterleerkrachten worden door Beweeg Wijs geschoold. Dit zorgt voor een sterk vakkundig aanbod op het plein. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling van peuters. Het draagt tevens bij aan een nog sterkere samenwerking tussen de kinderopvang en de onderbouw van de basisschool en een doorlopende leerlijn.

Peuters

Interventie voor peuters

Steeds vaker wordt het Beweeg Wijs programma voor de jongste kinderen als voorloper van de methodiek voor het basisonderwijs ingezet. Daarmee wordt een doorgaande lijn op het gebied van spelen en bewegen gecreëerd.

Een ander belangrijk aspect binnen de methodiek is de betrokkenheid van ouders (en verzorgers) omdat er een vertaalslag naar het bewegen en spelen thuis binnen en buiten worden gemaakt. Peuters maken door deze werkwijze een nog sterkere groei door.

Voor wie?

Gedurende de implementatie periode van twee jaar wordt er wekelijks een afwisselend speel- en beweegprogramma buiten klaargezet door de pedagogisch medewerkers. De pedagogisch medewerkers doen mee aan speciale scholingen om vaardig te worden om de interventie goed toe te passen.

Samenwerkend gaan wij aan de slag om buitenspelen een belangrijk onderdeel van de dag van de peuters te maken. Er worden steeds afwisselende activiteiten uitnodigend klaargezet ter bevordering van onder andere evenwicht, coördinatie en oog- handcoördinatie van de jonge kinderen.

“Met het uitgebreide speelaanbod van Beweeg Wijs zijn onze leerlingen voortdurend spelenderwijs in beweging, elke pauze weer!"”

Carlo de Bree - De Albatros

Contact

Waarom onze interventie?

Het geeft uw pedagogisch medewerkers sterke handvatten voor de praktijk buiten op het plein. De instructiekaarten en de materiaalpakketten zijn eenvoudig en overzichtelijk. De methodiek voor het jonge kind bestaat uit 12 thema’s. Elk thema bevat ca. tien inspirerende speelkaarten waarbij voldoende ruimte is voor differentiatie, herhaling en het aanbrengen van variatie binnen de activiteiten.

De eerste vier thema’s behandelen de basisvaardigheden evenwicht, oog-handcoördinatie, ruimtelijke oriëntatie en fijne motoriek. Deze vaardigheden vormen de leidraad voor de acht keuzethema’s: - Bewegen op muziek - Mijn huis - Winterspelen - Circusspelen - Natuurlijk spelen - Zomerspelen - Sporten - Verkeer. In overleg met de pedagogisch medewerkers bespreken wij welke thema’s goed aansluiten bij de seizoenen of activiteiten die op dat moment in het reguliere programma ingepland zijn.

Erkende interventie 'Het jonge kind!"

Wij zijn verheugd dat onze interventie 'het jonge kind' weer officieel erkend is. Met deze planmatige en doelgerichte aanpak, is het programma voor 'het jonge kind' zeer geschikt voor kinderopvang en kindcentra. Samen met uw organisatie streven wij naar een goede ontwikkeling op jonge leeftijd.

Wilt u meer weten, neem gerust contact met ons op!

  • Wetenschappelijk erkende methodiek
  • Meer beweging
  • Plezier en leren vanuit structuur

Wij zijn altijd bij u in de buurt!

Beweeg Wijs is al decennia actief in Nederland. Klik op uw desgewenste provincie voor contact met een regiocoördinator. Sinds kort wordt de methodiek ook toegepast in Duitsland (deze website is 'under construction')!

Contact